Afgelopen zondagavond  29 oktober heb ik, net als vele anderen, met verbijstering en met tranen in de ogen gekeken naar De Monitor. De uitzending stond in het teken van de uitvoering van de wijkzorg. Dat de grenzen aan de wijkzorg bereikt zijn, werd op een schrijnende manier duidelijk gemaakt. Dat het probleem niet alleen het personeelstekort is,  maar ook de financiering is een probleem.
Als groot voorstander van de inzet van technologie viel mij op dat er in de aflevering van De Monitor geen enkele vorm van technologie wordt ingezet ten dienste van de zorg en welzijn van de cliënten. Technologie als ondersteunend, faciliterend aan de zorg die fysiek en persoonlijk geleverd moet worden. Technologie die ingezet kan worden om taken te verdelen, technologie die ontmoeting met anderen mogelijk maakt. Welke technologie er is en hoe deze ingezet kan worden, is nog bij velen onbekend. En nog steeds geldt onbekend maakt onbemind.Het beeld wat er heerst van technologie, is dat zorg mensenwerk is en dat we dat niet aan robots moeten overlaten. Dat is slechts een kant van het verhaal.Bij de aanpak van eenzaamheid kan technologie ook een rol spelen. Ook hier spelen dezelfde vragen. Maar vooral wordt gedacht dat mensen dan de hele dag achter een beeldscherm zitten en daarmee nog verder vereenzamen.
Dat technologie juist eenzaamheid kan verminderen, een eerste veilige stap naar sociaal contact kan zijn, dat en meer komt aan de orde in de workshop Als iedereen aan zichzelf denkt, is niemand alleen. Geinteresseerd in de workshop? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Personal Training Certification